Nyílt fogyasztói rendezvények

A nyílt fogyasztói rendezvényeken a gyártó, forgalmazó vállalat képviselői közvetlenül találkozhatnak fogyasztóikkal. E rendezvények fő célja a fogyasztó megnyerése, mellyel a vásárlási kedvet, a márkahűséget szeretnék erősíteni. A rendező cég a rendezvénnyel azt szeretné elérni, hogy rendszeres, gyakori vevői, fogyasztói legyenek termékeiknek és szolgáltatásaiknak. Ezek olyan speciális események, amelyeken komplex marketing kommunikációs elemeket (látvány, akciók, nyereményjátékok, közvetlen tanácsadás, bemutatók) vonultatnak fel a résztvevők.

A hangsúly az élményre helyeződik, amit a látogatók az adott vállalattal kötnek össze, és ez döntő befolyással lehet a további viszonyulásukra. A fogyasztókat célzó bemutatókon ma már nem a konkrét eladás a cél, inkább az információcsere, tulajdonképpen egyes gazdasági régiók vagy ágazatok kínálatának és keresletének találkozása.

A fogyasztói rendezvényt szervező cégnek célja lehet a róluk kialakított kép megváltoztatása, vagy fenntartása, esetleg egy új termék bevezetése, megismertetése a potenciális fogyasztóival. A látogatók gyakran egész családok, így tehát komplex programban kell gondolkodni, ezért különleges odafigyelést érdemelnek ezek az események.

Amiben számíthatnak Rám:

– kóstolók
– gyerekprogramok
– egészségszűrő programok
– divatbemutatók
– termékbemutatók
– sport napok
– hostess bérlés

Go Top